Ne face o deosebita placere sa va transmitem concluziile rezultate in urma testarii produselor furnizate de societatea dvs, in conditiile specifice de exploatare a autovehicolelor in Ministerul de Interne.

De asemenea, va transmitem multumirile noastre pentru documentatia pusa la dispozitie si asistenta tehnica acordata in perioada de testare. Programul de testare, demarat in luna martie 1999, a avut ca obiect verificarea modului de comportare in exploatare a anvelopelor echipate cu solutie antipana XTP-02 si XTP-03, respectiv, cu solutie pentru protectia camerelor de aer Q-Protect. Asa cum am convenit, avand in vedere specificul unitatii noastre, datele pe care le furnizam corespund testarii pe un segment al parcului nostru de autovehicule si sunt exprimate procentual. Testul a fost efectuat cu un parc mixt, in contextul executarii misiunilor operative pe un parcurs de 2.000.000 km pe toate categoriile de drum din teritoriul national.

In urma efectuarii testului, au rezultat urmatoarele:

– tinuta de drum a autovehicolelor s-a imbunatatit, mentinundu-se presiunea din anvelope;

– a fost eliminat, in totalitate, timpul de stationare necesar remedierii penelor de cauciuc;

– nu au fost inregistrate explozii ale camerei de aer sau nu au fost sesizate ca atare la producerea lor (2 cazuri);

– consumul de camere de aer a scazut cu 86%;

– consumul de anvelope, datorat distrugerii prin calcare a anvelopei pe pana s-a redus cu 100%;

– consumul de anvelope datorat vulcanizarilor repetate s-a redus cu 88%;

Programul de testare nu a fost incheiat. In continuare urmarim modul de comportare in timp al solutiilor, stabilitatea acestora, respectiv efectul acestora asupra duratei de viata a anvelopelor si a camerelor de aer. (…)

(Ministerul de Interne, UM)