Dialog Online

In aceasta sectiune se va purta un dialog cu clientii nostrii referitor la produsul Fakir Protectie Antipana. Orice intrebare/nalamurire aveti referitoare la FKR, o puteti lasa aici si in surt timp veti primi un raspuns. Ne rezervam dreptul de a posta pe site numai intrebarile dvs. ce contribuie la o mai buna intelegere  a produsului.

Lista mesaje (4) | Lasa un mesaj

 • mesaj de la: Andrei Georgescu
  Data: 14 July 2010

  Poate fi utilizat FKR la anvelopele umflate cu azot?

  Raspunde
  • mesaj de la: Administrator
   Data: 14 July 2010

   Ar fi chiar ideal ca anvelopele ce contin FKR sa fie umflate cu azot. Cele doua actioneaza sinergetic, completandu-si reciproc performantele. Azotul este folosit la umflarea anvelopelor datorita avantajelor pe care le ofera , in primul rand sub aspectul lipsei variatiilor de presiune ca urmare a variatiilor termice. Totodata anvelopele umflate cu azot vor fi mai putin expuse fenomenelor de imbatranire, cum sunt cele umflate cu aer, oxigenul continut de acesta conducand la accelerarea fenomenelor de imbatranire. Mentinerea presiunii constante la anvelopele continand azot este datorata si dimensiunii mai mari a moleculelor de azot, comparativ cu cele de oxigen, ceea ce va impiedica scurgerea gazului prin microporii anvelopei. Utilizand azot pentru umflarea anvelopelor continand FKR, acest gaz inert, uscat, neinflamabil si necombustibil , va face ca etansantul FKR sa dureze mai mult in anvelope in primul rand prin lipsa oxigenului care favorizeaza procesele de oxidare (imbatranire).
   Efectele utilizarii FKR si azotului in anvelope sunt similare. Azotul din anvelope va mentine presiunea constanta si va face ca ea sa ruleze mai rece insa …nu va rezolva si pene in cazul in care anvelopa ar fi perforata . Aici actioneaza FKR!

 • mesaj de la: Mihai Hangiu
  Data: 14 July 2010

  Poate fi utilizat FKR pentru repararea anvelopelor dupa ce s-a produs pana de cauciuc, introducandu-se ulterior in anvelopa?

  Raspunde
  • mesaj de la: Administrator
   Data: 14 July 2010

   FKR este in primul rand un produs de tip preventiv. Este recomandabil sa se utilizeze cu acest scop (prevenire a penelor). Poate fi insa folosit si dupa ce pana a avut loc. FKR este un produs vascos care isi micsoreaza vascozitatea prin centrifugare, fiind special conceput astfel ca produs de tip preventiv. Odata introdus in anvelopa el trebuie sa ajunga la locul perforarii. Cu cat locul pe unde anvelopa pierde aer este mai aproape de valva (locul pe unde a fost introdus FKR), cu atat FKR va ajunge mai repede la perforatie , rotind anvelopa cu mana si va astupa perforatia. Simpla rotire cu mana a anvelopei nu va face insa ca FKR se se imprastie uniform pe interior . Cu cat locul pe unde anvelopa pierde aer este mai departat de valva , cu atat va fi mai dificil ca FKR sa ajunga in acesta zona (utilizand cantitatea recomandata pentru tipul respectiv de anvelopa la utilizarea de tip preventiv).
   In acest caz , pentru a favoriza repararea , montajul anvelopa-janta va fi dat jos (nu se va demonta anvelopa de pe janta) si se vor aplica impulsuri (se va ,,bate” anvelopa pozitionata cu locul perforarii in partea de jos) care vor accelera patrunderea FKR in aceasta zona.
   Este important ca anvelopa sa fie umflata (presiunea din anvelopa va impinge FKR in perforatie).

Lasa un mesaj: